Navigatie
- Ons pedagogisch project
- Engagementsverklaring katholiek onderwijs
- 1. Algemene informatie over de school
-
2. Wat mag je van ons verwachten?
- 2.1 Hoe begeleiden we je kind?
- 2.2 Leerlingenevaluatie
- 2.3 Getuigschrift basisonderwijs
- 2.4 Met wie werken we samen?
- 2.5 Onderwijs aan huis en synchroon internetonderwijs
- 2.6 Revalidatie/logopedie tijdens de lestijden
- 2.7 Stappenplan bij ziekte of ongeval
- 2.8 Medicatiegebruik en andere medische handelingen
- 2.9 Privacy
- 3. Wat verwachten we van jou als ouder?
- 4. Wat verwachten we van je kind?
3.6 Afspraken over communicatie
Binnen de school gelden er afspraken over de communicatie tussen het schoolteam, de ouders (en de leerlingen).
3.6.1 Hoe communiceert onze school naar ouders?
Gebeurt er iets op school waarvan wij menen dat het goed is dat je op de hoogte bent (een zware valpartij, een ernstig conflict, een gebeurtenis die indruk maakte,…) dan informeren we de ouders van de betrokken kinderen. Dit doen we telefonisch of we trachten je na schooltijd even aan te spreken.
Als we ons zorgen maken om je kind, dan nemen we contact op om jullie uit te nodigen voor een gesprek. Zo’n gesprek kan georganiseerd worden door de klasleerkracht, een zorgleerkracht, een medewerker van het CLB of de directeur.
We houden jullie op de hoogte van de vorderingen en het welbevinden van je kind via:
- korte informele gesprekjes tussendoor
- een oudercontact
- het schoolrapport
Voor niet-dringende informatie versturen we een mail via het persoonlijk mailadres van ouders.
De agenda is voor lagere schoolkinderen een werkinstrument voor huistaken en planning van de week. De agenda kan ook gebruikt worden voor de communicatie van praktische zaken.
Om het aantal berichten beheersbaar te houden, zorgt de school voor een (digitale) nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief brengen we iedereen op de hoogte van de planning en activiteiten in onze school.
Op onze website kan je heel wat informatie vinden. Je vindt er het schoolreglement, maar ook de contactgegevens van ons schoolteam, de schoolkalender en een aantal verslagen van activiteiten. Van sommige activiteiten worden foto’s op de website geplaatst, rekening houdende met de privacyregels die ouders bij aanvang hebben doorgegeven.
Bij de start van elke schooljaar organiseert onze school een infoavond. Dan krijgen ouders een uitgebreide uitleg over de werking van het schooljaar.
Onze school gebruikt sociale media enkel om leuke activiteiten in de kijker te zetten.
3.6.2 Hoe kunnen ouders communiceren met onze school?
Heb je een belangrijke of dringende mededeling of vraag? Neem dan telefonisch contact op met de school. Ons secretariaat is elke schooldag bemand. Je vindt de openingsuren van het secretariaat op de contactpagina van onze website. Tijdens vakanties doorheen het schooljaar is het secretariaat gesloten. De openingsuren tijdens de zomervakantie vind je op de contactpagina van onze schoolwebsite..
Is je kind ziek, meld dit bij voorkeur ’s morgens.
Een praktische mededeling voor de klasleerkracht kan genoteerd worden in de schoolagenda van je kind.
Ben je benieuwd hoe het gaat met je kind op school? Praat dan met de leerkracht voor of na schooltijd.
De agenda is voor lagere schoolkinderen een werkinstrument voor huistaken en planning van de week. De agenda kan ook gebruikt worden voor de communicatie van praktische zaken.
Indien je iets uitgebreider wenst te bespreken, probeer dan samen met de leerkracht een gesprek te plannen. Een afspraak is het makkelijkst te maken via een mail naar het schoolmailadres van de leerkracht (zie website – ‘samen school maken’ – team). Onze leerkrachten controleren elke werkdag hun schoolmailadres. Je mag een antwoord verwachten binnen de 3 werkdagen.
Op onze school respecteren we de privacy van onze leerlingen, ouders en personeelsleden op (sociale) media. Neem je deel aan (sociale) media van/over de school, dan verwachten we dat je ieders privacy respecteert en je houdt aan onze verwachtingen over omgang met elkaar (3.2).